vakgarageverheul_hybrde

ONDERHOUD AAN HYBRIDE EN ELEKTRISCHE AUTO’S

Elektrisch rijden kan zomaar de toekomst worden. Het aandeel elektrische voertuigen blijft groeien en ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Niet gek, als u bedenkt dat elektrisch rijden steeds toegankelijker en goedkoper wordt. De afgelopen jaren hebben wij ons gespecialiseerd in elektrisch- en hybride rijden. Daarom zijn we sinds 2021 Vakgarage e-mobility partner. Wij willen u graag kennis laten maken met deze leuke en verantwoorde manier van autorijden!

Wij onderhouden al vele hybride auto’s maar ook diverse elektrische auto’s. Kortom, u bent voor uw EV (elektrisch voertuig) bij Vakgarage Verheul aan het juiste adres. Weliswaar verschilt het onderhoud wezenlijk met het onderhoud aan de reguliere verbrandingsmotor. Desondanks hebben elektrische auto’s ook (specifiek) onderhoud nodig. De kennis van deze nieuwe technieken zijn bij ons in huis, de benodigde opleidingen zijn gevolgd waardoor we volledig elektrisch gecertifieerd zijn. U kunt met al uw vragen bij ons terecht, denk aan vragen omtrent laden (op zonnepanelen) laadpassen, realistische actieradiussen, aanpassingen in uw meterkast (1 fase, 3 fasen) et cetera.

WIST U DAT HET REGULIERE ONDERHOUD AAN EEN ELEKTRISCHE AUTO EEN STUK GOEDKOPER IS?

Een elektrische auto heeft namelijk minder slijtage delen vergeleken de traditionele verbrandingsmotor. Dit maakt het onderhoud makkelijker en dus voordeliger. Wel blijft onderhoud echt noodzakelijk om grote kosten te besparen.

ENKELE VOORBEELDEN: 

  • Uw elektrische voertuig is continu bezig met batterij optimalisatie (BMS) want de accu is gevoelig voor temperatuur. Een goedwerkend koelsysteem is dus noodzakelijk. Wist u dat dit meestal gebeurt via het aircosysteem? Hierdoor is onderhoud aan het aircosysteem belangrijker dan ooit tevoren. 
     
  • Koeling van uw hybride voertuig? Vaak werkt dit met een actieve ventilator in het interieur. Een vervuilde of slecht werkende ventilator kan de levensduur van uw accu behoorlijk verkorten!
     
  • Doordat u veel gebruik maakt van regeneratief remmen, slijten uw remmen minder snel. Het nadeel is dat uw remmen sneller vast gaan zitten. Wij adviseren dan ook om regelmatig actief te remmen. Een vastzittende rem heeft vervelende gevolgen, periodiek onderhoud aan de remmen voorkomt dit.

Maak voor het onderhoud aan uw hybride of elektrische auto een afspraak bij ons in Barneveld! 

Een elektrische auto aanschaffen of private leasen? Ook dit kunnen wij volledig voor u regelen, vraag naar de mogelijkheden. Kortom, bent u nieuwsgierig naar deze nieuwe wereld van e-mobility of heeft u onbeantwoorde vragen: kom gerust eens langs!